top of page

Flåttfrid's blir til.


Det er haugevis med flått i skogen rundt Villa Solsiden og noen ganger har jeg plukket av over 30 flått på hundene mine etter en tur.


Jeg pleide å bruke en klesrulle etter dagens tur og rulle den over grand danois hundene Lykke& Lacie for å få av uønskede blindpassasjerer. Det var som oftest en solid fangst, men det var også veldig ekkelt med all flåtten som satt fast i klisteret og sprellet med beina.


I 2020 ble min kusine alvorlig syk med borreliose etter et flåttbitt og jeg mistet lysten til å gå tur i skogen ubeskyttet.


Siden jeg er skeptisk til insektmidler som inneholder DEET (som også løser opp lakk og plastikk!) trålte jeg internett med lykt og lupe etter et giftfritt alternativ. Alle eteriske oljer og "kjerringråd" ble forsøkt, uten nevneverdig suksess. Det var først da jeg oppdaget Citriodiol, olje fra sitron eukalyptus treet, at jeg kunne rusle en runde i skogen uten å være av interesse for flått, knott og mygg.Et prøve parti ble produsert, testet på folk og dyr i inn- og utland og det er med glede at jeg kan konstatere at Flåttfrid's gjør jobben med å holde blodsugerne unna på naturlig vis!


Duften er en blanding av sitrus og eukalyptus og kokosoljen inneholder laurisk syre, som i seg selv er flåttavvisende og som pleier og beskytter hud og pels.


I sommer (2022) har vi forsket oss frem til en formel for Flåttfrid's i flytende form. Det har vi fått til, nå venter vi bare på at etikettene skal komme fra trykkeriet, så er den også i handlen.
6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


MY CART

bottom of page