top of page
Historien om Flåttfrid's

Jan-Erik var en mann av rutine. I over 35 år hadde han trofast jobbet som mekaniker, hendene hans smurt med olje og verktøyene alltid innen rekkevidde. Men skjebnen tok en uventet vending da Jan-Erik ble diagnostisert med slitasjegikt i begge hendene. Karrieren han hadde bygget opp smuldret bort, og frykten for fremtiden grep tak i ham.

 

Det er ingen hemmelighet at folk som har passert middagshøyden sliter med å få ny jobb og spesielt vanskelig er det når fysikken svikter og det man er dyktig til, ikke lenger er mulig å jobbe med. Han visste at han måtte tenke nytt og finne en ny retning.

 

I flere år hadde Jan-Eriks samboer, Line, laget et naturlig DEET fritt middel mot flått, knott og mygg som er basert på citriodiol, olje fra sitron-eukalyptus treet. Ideen til Flåttfrid’s Vidundermiddel mot blodsugere fikk hun da kusinen hennes ble bitt av flått og veldig syk av borreliose og fordi hun måtte fjerne store mengder med flått på hundene etter turene i skogen bak småbruket Villa Solsiden.

 

Line er skeptisk til midler som inneholder DEET, den aktive ingrediensen som de fleste flått og myggmidler på markedet inneholder.

Siden DEET kan fjerne lakk og ødelegge plast, tror hun neppe det er særlig bra å smøre det på huden, kroppens største organ og som absorberer det som smøres på den! Hun forsøkte alle slags «kjerringråd» uten særlig suksess og trålte nettet etter noe som er trygt i bruk for folk, dyr og natur og som faktisk virker. 

 

Løsningen kom da hun oppdaget citriodiol og bestilte en vareprøve. I sidebygningen på småbruket forsket hun seg frem til et naturlig middel som holder småkrypene unna.  Flåttfrid's ble raskt en favoritt hos familie og venner og da Jan-Erik ble avskiltet som mekaniker så de en mulighet til å skape en levedyktig bedrift av Flåttfrid’s Vidundermiddel.

 

For å være helt sikker på at middelet  virker mot mange typer blodsugende insekter har Flåttfrid's blitt grundig testet mot alt fra mygg i Finlands dype skoger, til flåttbefengte øyer i Oslofjorden, venner og kjente har testet middelet i Uganda, Peru og USA og det besto prøvene med glans. I 2023 ble produktet lansert på markedet, først med egen nettbutikk, så via et nettverk av forhandlere som stadig utvides.  Positive tilbakemeldinger strømmer inn fra kunder som hyller det naturlige og effektive produktet. 

 

Med hardt arbeid, kreativitet, ukuelig optimisme og en støttende familie, er vi i ferd med å etablere en blomstrende bedrift som tilbyr et trygt og effektivt alternativ til tradisjonelle midler mot blodtørste insekter.

 

Men Flåttfrid's Vidundermiddel mot blodsugere er mer enn bare et produkt – det er en historie om problemløsning, kreativitet og troen på at man kan skape noe positivt, selv når motgangen rammer. 

 

MY CART

bottom of page